PLC-techniek voor automatiseren en onderhoud

De tijd van knopje aan, knopje uit is allang voorbij. Geavanceerde PLC-techniek stuurt de conditionering van het binnenklimaat aan. Waterpompen, koudwater-machines, luchtbehandelingskasten en airconditioners sturen automatisch bij als de omstandigheden niet stabiel zijn, waardoor de werking en energie-efficiëntie altijd optimaal zijn.

PLC-techniek voor onderhoud in koudetechniek is de sleutel voor energie-efficiënt koelen en vriezen. De intelligentie van de besturing bepaalt, naast het koeltechnisch ontwerp, het verbruik van energie. Slimme regelstrategieën zijn dan ook een vast onderdeel van onze PLC-programma’s.

Waarvoor PLC?

Waarvoor PLC gebruikt wordt, is onder andere voor het automatiseren van machines en productielijnen van fabrieken. PLC-systemen worden dusdanig ontwikkeld dat ze bestand zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals vocht, trillingen, geluid, stof. etc.

Slimme besturingstechniek

De slimme besturingstechniek is zo ingesteld dat de werking van technische installaties automatisch bijgestuurd wordt als de omstandigheden niet stabiel zijn, waardoor de werking en energie-efficiëntie altijd optimaal zijn. Dit bespaart u tijd, want u hoeft zelf niet voortdurend controles uit te voeren. Onze engineers sturen ook op afstand bij als dat nodig is. Nieuwe installaties worden vaak voorzien van PLC-techniek.

PLC-techniek voor bestaande installaties

PLC-techniek voor bestaande installaties is ook mogelijk. Uit ervaring weten we dat een dergelijke update makkelijk 30% besparing teweegbrengt. Van Abeelen kijkt graag met u mee welke installaties bij u energie-efficiënter kunnen draaien. Niet alleen beter voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Beheer op afstand

Van Abeelen maakt gebruik van IoT (Internet of Things); onderling verbonden apparaten en installaties die met elkaar communiceren.

In het voor u op maat gemaakte Van Abeelen portaal ziet u de prestaties van uw installaties. Dit is een beheerderstool in een goed beveiligde cloud omgeving.
Wij maken voor u alle aanstuurbare functies in uw installatie inzichtelijk; zoals temperaturen, aanvoeren van bijvoorbeeld lucht en glycol.

Een aantal voordelen:

  • op afstand te besturen door uw technische dienst;
  • optimale energieverbruik;
  • Van Abeelen monitort uw koelinstallaties;
    • bij een storing kan er sneller geschakeld worden;
    • wij instrueren uw technische dienst om het probleem zelf op te lossen, waardoor u extra kosten kunt voorkomen.

Neem contact op voor onze mogelijkheden.

Meer weten over koeloplossingen?

Dat kan! Bel 0161 230 052 of vul het onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.