Koploper in koudetechniek

Van energievreters maken wij moneymakers. Dat is eigenlijk het enige dat u hoeft te weten. Maar leest u gerust verder.
Van Abeelen Groep is een van de meest innovatieve bedrijven op het gebied van koudetechniek en klimaattechniek in Nederland. Wij laten u op coole wijze excelleren.

Meer info:

Van Abeelen Koeltechniek

Voor onze 24-uurs service belt u
koudetechniek
+31 (0) 161 230 052

Als erkend full service installatiebedrijf ontwerpen, bouwen en leveren wij hightech bedrijfsmatige en industriële koel- en klimaatinstallaties. Met andere woorden: met koeltechnische installaties en klimaattechnische systemen koelen wij uw processen, producten of ruimten efficiënt af.

Met innovaties in koude-, warmte- en invriestechnologie helpen wij onze klanten aan de beste productkwaliteit en een duurzaam productieproces. Dit resulteert in een beter bedrijfsresultaat en draagt bij aan een duurzamere voedselketen.

Omdat onze afdelingen interactief samenwerken ontstaat er synergie: 1+1=3. Hierdoor wordt altijd toegewerkt naar de voor u meest efficiënte en economische beste oplossingen.


Wij laten u op coole wijze excelleren!

Innovaties koudetechniek

Koudetechniek Van Abeelen koelmachine

Koudetechniek is voortdurend in ontwikkeling. Innovaties en nieuwe snufjes volgen wij op de voet, met name op de gebieden koeltechniek, klimaattechniek, industrieel vriezen en koelen op zonne-energie. Onze uitdaging is dat we u zorgeloze, laag- onderhoud koeloplossingen kunnen bieden. Die bovenal restwarmte optimaal benutten, maximaal renderen, lang meegaan en het milieu zo min mogelijk belasten (natuurlijke koudemiddelen).

Naast de optimalisatie op besparing van onderhoud en energie biedt van Abeelen ook de mogelijk voor een 24/7 ondersteuning op afstand. Wij doen dit vanuit onze “controlroom” waar we uw installatie 24/7 kunnen monitoren.

Voor elk vraagstuk geldt: hoe eerder we erbij betrokken zijn, hoe beter we ons werk kunnen doen.

Voor bedrijf en industrie

Tal van bedrijven in de proces- en voedingsindustrie, koel- en vrieshuizen en (inter)nationale distributiecentra behoren tot onze koudetechniek klanten. Wij zijn dus gewend om groot te denken en op maat te ontwerpen. Van het koelen van een productielijn voor ovengebakken koekjes tot een koelcel voor medicijnen. Van een bloemenveilinghal tot indoor skihal. Wij hebben het allemaal al een keer gedaan. Met ons totaalaanbod van professionele koudetechniek, airconditioning, klimaattechniek, rental solutions en 24-uurs service zijn wij een full service koeltechnisch bedrijf waar u op kunt bouwen.

Verfrissend maatwerk

Heeft u een complexe vraag? De ervaren engineers en professionals van Van Abeelen bedenken altijd een maatwerk oplossing. De drive voor duurzaam oplossen en vernieuwen is aanwezig in alles wat we doen. Uit ons maatwerk komen zelfs regelmatig noviteiten voort. Kortom, Van Abeelen is een pionier in het vak en is gedreven om uw koeltechnische- en/of klimaatinstallaties optimaal te laten presteren.

Eigen ontwerp koelmachine VACU

Bijzonder in ons assortiment is de VACU, een koelmachine die in eigen beheer is ontwikkeld en die modulair opgebouwd kan worden. Met de VACU kunt u op duurzame en energiezuinige wijze elk productieproces koelen. De capaciteit van de VACU varieert van 50 tot 300 kW. Naast de VACU produceren we in eigen beheer koelmachines met CO2, ammoniak of propaan als koudemiddel.

Subsidie

De VACU koelinstallatie kunnen we, indien gewenst, voorzien van een frequentiegeregelde compressor en een condensor met energiezuinige ventilatoren. De koeler is voorzien van elektronische expansieventielen. Het is mogelijk om Energie-Investeringsaftrek (EIA) subsidie aan te vragen voor de aanschaf van de VACU.
Deze machine wordt vaak ingezet in de voedingsindustrie, koel- en vrieshuizen en distributiecentra.

Voorbeelden toepassingen koudetechniek

• koelingen voor de rijping van kaas
• vleeskoelingen
• koelcellen voor zuivelproducten
• aardappel-, groente- en fruitkoelingen
• bloemenkoelingen en bollenkoelingen
• koelinstallaties en vriesinstallaties zorgsector
• koelinstallaties in de logistieke sector
• koelcellen opslag medische sector
• cleanrooms in laboratoria

Een koeloplossing of klimaatoplossing nodig? Van Abeelen is allround specialist in koudetechniek, klimaattechniek en professioneel vriezen.

Van Abeelen Koudetechniek logo


Meer weten?

Dat kan! Bel 0161 230 052 of vul het onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.