Warmtepompen

Warmtepompen kunnen warmte onttrekken aan de omgeving (bodem, lucht en water). Deze warmte ‘winnen’ we dus terug en is bruikbaar voor airconditioning en/of verwarming. Het werkt hetzelfde als koeltechniek, maar dan omgekeerd. Warmtepompen en koelmachines; een prima huwelijk dus. Warmtepompen zijn ideaal bij koelvraagstukken van klanten die bedrijfsmatig of industrieel willen koelen én verwarmen.

Energiebesparing van warmtepompen

Energiebesparing bij aanschaf of huur van een warmtepomp staat hoog op de prioriteitenlijst. In de ontwerpfase is energiebesparing standaard ons uitgangspunt. Wij rekenen alle mogelijke omstandigheden van A tot Z door, want wij houden alleen van leuke verrassingen. Onze energetische ontwerpen voor warmte onttrekken bewijzen keer op keer dat ze zichzelf makkelijk terugverdienen. 20% tot 30% energiebesparing is zeer goed denkbaar. En dat is niet alleen voordelig voor u, maar ook voor het milieu.

Drie vaak toegepaste warmtepompsystemen

Lucht/lucht warmtepomp

Lucht/lucht warmtepompen halen de warmte uit de buitenlucht en warmen de ruimte op met een luchtblazer. Dit is eigenlijk de omgekeerde werking van een koelkast. Deze toestellen worden in principe gekozen voor hun functie als airconditioning, maar kunnen door het omzetten van een klep overschakelen naar de functie van een warmtepomp.

Lucht/water warmtepomp

Lucht/water warmtepompen halen de energie uit de lucht en die energie wordt opgepompt tot een hogere temperatuur. Dit proces geeft warmte af aan het water. Dit is een ideaal systeem voor verwarming.

Water/water warmtepomp

Water/water warmtepompen halen de warmte uit water of uit de bodem, met behulp van water.
Voor al deze types geldt: hoe groter men de warmtewisselaar dimensioneert, hoe beter het rendement van de installatie.

Uiteraard staat onze 24-uursservice altijd voor u klaar.

Meer weten?

Dat kan! Bel 0161 228 043 of vul het onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.