Airconditioning

Airconditioning is onontbeerlijk voor een comfortabel binnenklimaat. Mono split airco, multi split airco of VRV systeem; Van Abeelen is expert in slimme airconditioning-systemen die energie-efficiënt werken en ook de restwarmte optimaal benutten. We kennen allemaal de airconditioners die de binnenlucht koelen en vervolgens de warmte naar buiten afvoeren. Echter, het kan ook andersom. De airconditioning verbinden we dan aan een warmtepomp. Het binnenklimaat houdt zichzelf continu in balans met gevanceerde PLC-techniek.
vanabeelen_klimaattechniek_lekker-binnen_02

Meer weten over klimaattechniek?
Bel dan
+31 (0) 161 228 043

Airconditioning met investeringsaftrek voor bedrijven

Bedrijven die de airco verbinden aan een warmtepomp kunnen in aanmerking komen voor de Energie Investerings Aftrek (EIA), omdat deze speciale airco goed is voor het milieu.

Meer informatie over de EIA >

Drie typen airconditioning systemen

We onderscheiden drie typen airconditioning systemen.

Mono split airco

Een mono split airco systeem wil zeggen dat er een buitendeel is waar we een binnendeel op aansluiten. We plaatsen dit voornamelijk wanneer er 1 ruimte gekoeld of verwarmd dient te worden met een aircosysteem.

Multi split airco

Bij een multi split airco systeem is er een buitendeel waar we maximaal vijf binnendelen op aansluiten. Dit systeem gebruiken we voornamelijk wanneer er meerdere kleinere ruimtes gekoeld moeten worden.

VRV systeem of VRF systeem

Er is sprake van een VRV systeem of VRF systeem als we meerdere binnendelen koppelen aan een of meerdere koppelbare buitendelen. Dit resulteert in een zeer comfortabele en energiezuinige klimaattechniek. Deze installaties zijn uit te voeren als een zogenaamd twee- of driepijpsysteem. Een twee-pijpssysteem kan koelen of verwarmen, een driepijpsysteem kan gelijktijdig koelen en verwarmen.

Uitvoering binnendelen airconditioners

De binnendelen van airconditioners zijn er in een aantal uitvoeringen.

Wandmodel airco

Wandmodel airco

Het airco wandmodel is het meest gebruikte binnendeel. Financieel gunstig en zeer effectief.

Plafondonderbouw airco

Airco plafondonderbouw

Het airco plafondmodel plaatsen we in grotere ruimtes waar de lucht een bepaalde richting opgeblazen dient te worden.

Cassettemodel airco

Cassettemodel airco

Bij het airconditioning cassettemodel is er vaak sprake van montage in een systeemplafond. De lucht blaast uit naar vier zijden, waardoor er een betere luchtverdeling ontstaat.

Kanaal- of satellietmodel airco

Kanaal- of satellietmodel airco

Dit airco satellietmodel passen we voornamelijk toe in combinatie met uitblaasroosters. De roosters zijn dan vaak in een plafond verwerkt en de airconditioner erboven. Door het uitblazen via roosters is een optimale luchtverdeling te creëren met een minimum aan hinderlijke tocht.

Service en onderhoud

Een airconditioningsysteem heeft regelmatig onderhoud nodig, o.a. omdat hij werkt op koudevloeistof. Uiteraard staat onze 24-uursservice altijd voor u klaar.

Meer weten?

Dat kan! Bel 0161 228 043 of vul het onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.