Over Van Abeelen

“In 1994
richtte ik dit
bedrijf op.

Jong en gretig
als ik was,
pakte ik
alles aan!”

vanabeelen_over-ons_gijs-van-abeelen_eigenaar

Klaar voor de toekomst

Ik, Gijs van Abeelen, richtte in 1994 naast mijn studie dit bedrijf op. Het begon kleinschalig met een oude combo en een gereedschapskistje. Zo reed ik heel Brabant door en repareerde wasmachines, drogers en vaatwassers bij particulieren. Jong en gretig als ik was pakte ik alles aan. Zelfs het repareren en schoonmaken van zonnebanken en sauna’s alsook het verhuren van wasmachines behoorde tot mijn werkzaamheden.

Totdat ik er op een zeker moment achter kwam dat de uitdaging voor mij toch onvoldoende was. Ik wilde de werking van die koelkast beter begrijpen! Gedreven door nieuwsgierigheid ben ik specialistische koeltechnische opleidingen gaan volgen, wijzigde mijn koers en ging ervoor. Dat ging zo goed dat ik vakmensen kon aannemen.

Al snel wisten bedrijven me te vinden. Van cafés tot vleesverwerkers, van bakkers tot kantoren en winkels. Een mooie tijd, maar na een paar jaar sloeg de verveling weer toe en vond ik dat het nog wel een stapje groter en complexer mocht.

Opnieuw volgde ik een technische studie waardoor ik beter in staat was om grotere en complexere installaties te ontwerpen en bouwen. Ik richtte mijn pijlen op de echt grote installaties. Samen met mijn enthousiaste medewerkers hebben we talloze installaties ontworpen, gebouwd, gerepareerd en onderhouden.

Inmiddels is Van Abeelen volwassen geworden en telt vijf divisies met elk haar eigen expertise en vakmensen en heeft ook een eigen opleidingscentrum: Van Abeelen Academy. Tijdens alle stappen die ik heb genomen heeft mijn focus gelegen op kennis, innovatie, duurzaamheid, en vooral mensen. Al meer dan 25 jaar onderscheiden we ons hiermee. Met name door de tomeloze inzet van al onze medewerkers is dit succes mogelijk geweest.

We zijn op dit moment meer dan ooit klaar voor de toekomst, klaar om de volgende stappen te zetten en een nog betere dienstverlening voor u te realiseren.

Gijs van Abeelen
Eigenaar